ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала двох російських шпигунів

Батько і син намагалися вивезти в Росію таємні документи.

Служба безпеки України в середу, 6 квітня, затримала двох агентів російських спецслужб на кордоні з РФ у Харківській області.

Про це на брифінгу в Києві розповів голова СБУ Василь Грицак.

"Позавчора СБУ на виїзді з території України провела спецоперацію і затримала двох громадян України. Це батько і син. Батько - кадровий офіцер, підполковник ГРУ ГШ, працював ще в російській розвідці військовій, потім жив в Україні і був вербувальником. І батько, і син намагалися вивезти через пункт пропуску "Синьківка" купу таємних документів. Особливо хочу подякувати у викритті цих двох агентів нашій українській армії, тому що за допомогою української армії нам вдалося вивести на чисту воду цих зрадників", - зазначив Грицак.

"Вони мали російські паспорти, виїжджали за українськими паспортами. Ба більше, батька вже поставили на пенсійне забезпечення в Росії", - додав голова СБУ.

Порушено кримінальне провадження за статтею 111 (держзрада) Кримінального кодексу.

За словами Грицака, агенти мали карти мінних загороджень перед позиціями ЗСУ, а також різні документи, які розробляють у штабах, у паперовому й електронному форматі.

У цілому з початку року було викрито вже більш ніж 10 російських агентів. "У старі добрі часи, коли контррозвідка викривала за рік одного-двох агентів, хлопцям давали ордени!" - наголосив керівник СБУ.

Нагадаємо, на початку квітня командира однієї з розвідувальних груп Збройних Сил України затримали за підозрою в роботі на терористичну організацію "ДНР". За інформацією СБУ, він намагався переманити своїх підлеглих на бік бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram