ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу про вбивство Бузини передали в Одесу, - адвокат

При цьому за рішенням суду Медведько і Поліщук не можуть залишати межі Києва

Справу про вбивство Бузини передали в Одесу, - адвокат
Фото: Александр Рудоманов

Досудове розслідування щодо вбивства журналіста Олеся Бузини передано в ГУ Національної поліції в Одеській області.

Про це адвокат підозрюваних у справі Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко заявив в ефірі "112 Україна".

"Нам про це відомо стало сьогодні по обіді. Сьогодні ми отримали лист, в якому було написано, що наші 13 клопотань на 40 аркушах, це був підписаний лист з прокуратури Києва, направлено до ГУ Нацполіціі в Одеській області", - розповів Войченко.

Як зазначив адвокат, в цьому листі було написано, що рішенням заступника генпрокурора визначена підслідність у цьому кримінальному провадженні за головним управлінням Нацполіціі в Одеській області.

"Ми відразу почали дзвонити як слідчому, так і процесуальним керівникам. Спробували додзвонитися в прокуратуру Одеської області, в управління Нацполіціі в Одеській області, попросили хоч копію постанови цього процесуального рішення нам дати, ким із заступників генпрокурора прийнято це рішення і на яких підставах. Нині всі знизують плечима, одні кивають на інших, інші на ще інших, які кажуть, що вони чергова частина і нічого не знають, тим, хто відповідає, немає сенсу сьогодні дзвонити, телефонуйте завтра", - додав Войченко.

За його словами, таке рішення породжує складності, оскільки Медведько і Поліщук не можуть залишати межі Києва.

"Комізм цієї ситуації в тому, що згідно з рішенням Печерського суду, де у них домашній арешт, зазначено, що Поліщуку і Медведьку заборонено залишати межі міста Києва. Слідчий тепер повинен просити Печерський суд щоразу давати їм можливість їхати в Одеську область для слідчих і процесуальних дій. Ми не розуміємо, тому що жодного представника з Одеси в кримінальному провадженні немає. Хіба що розкрили вбивство Бузини, встановили винних і цю особистість ми очікуємо в Одесі", - заявив адвокат.

Нагадаємо, Олеся Бузину застрелили 16 квітня 2015 року поруч з його будинком. Бузина відомий українофобськими та русофільськими заявами в ЗМІ. Він також є автором скандальних книжок "Воскресіння Малоросії", "Вурдалак Тарас Шевченко", "Поверніть жінкам гареми" й інших. Журналіст виступав як експерт в ефірі заборонених в Україні російських телеканалів. За підозрою в його вбивстві затримано двох колишніх бійців АТО: Денис Поліщук (під частковим домашнім арештом) та Олександр Медведько (в СІЗО).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram