ГоловнаПолітика

Порошенко назвав історичним перше читання судової реформи

Після остаточного затвердження проекту 7,5 тис. суддів пройдуть процедуру оцінювання.

Порошенко назвав історичним перше читання судової реформи
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко назвав історичним рішення Верховної Ради схвалити в першому читанні проект змін до Конституції в частині судової реформи.

Як повідомляє прес-служба Президента, Порошенко висловив сподівання, що остаточне затвердження цього законопроекту відбудеться вже в найближчі місяці.

"Це дасть можливість зробити кілька важливих кроків - зняти суддівську недоторканність, ту парасольку, яка закривала суддів від справедливого покарання за корупцію, а також забезпечити незалежну систему тестування, яка дозволить значно оновити суддівський корпус, зробити перезавантаження суддівської системи, але чітко відповідно до тих правил і норм, які існують у Європі", - сказав Президент.

За словами Порошенка, вперше в історії України сім з половиною тисяч суддів, усі без винятку, пройдуть процедуру оцінювання, і це безпрецедентна акція, яка дозволить виявити корупціонерів, непрофесіоналів.

Нагадаємо, депутати у вівторок, ще в рамках третьої сесії, прийняли в першому читанні законопроект №3524 про внесення змін у Конституцію в частині правосуддя.

О 16:00 почалася нова сесія парламенту, яка триватиме до липня.

Зміни до Основного закону мають вносити протягом двох сесій - спочатку простою більшістю у 226 голосів, а потім конституційною в 300 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram