ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії лікар вбив пацієнта одним ударом

Колотнеча виникла нібито через те, що хворий образив медсестру

У Росії лікар вбив пацієнта одним ударом

Лікар лікарні №2 Бєлгорода, Росія, підозрюється у побитті пацієнта до смерті. Слідчий комітет у Бєлгородській області порушив проти нього кримінальну справу за ч.1 ст.109 КК РФ (спричинення смерті з необережності).

Про це повідомляє Новая газета з посиланням на прес-службу відомства.

За версією слідства, 29 грудня 2015 року пацієнт, який потрапив до лікарні, під час однієї з процедур вдарив ногою медсестру. Лікар заступився за медпрацівника і вдарив пацієнта по обличчю. Пацієнт упав від удару.

Причиною смерті потерпілого стала черепно-мозкова травма від удару потилицею об тверду поверхню підлоги, сказано в повідомленні.

Раніше телеканал "360 Подмосковье" оприлюднив відео, на якому, ймовірно, зафіксовано цей інцидент.

На кадрах видно, як у кабінет до пацієнта із супроводом і медсестрою вривається лікар і починається бійка. Отримавши сильний удар, пацієнт падає. Спершу ніхто не звертає на це увагу, однак потім інші люди звертають увагу, що чоловік не подає ознак життя. Тільки тоді медики починають вживати реанімаційні дії, проте врятувати чоловіка не вдалося.

Користувач, який оприлюднив ролик, повідомив телеканал "360", що потерпілий якимось чином образив медсестру, яка поскаржилася лікареві, а той вирішив залагодити конфлікт силовим методом. Відеозапис чоловікові передав один із причетних до розслідування цієї події, якого обурило замовчування цього епізоду. За його інформацією, лікаря відпустили під підписку про невиїзд.

Нагадаємо, наприкінці грудня в Чикаго, США, поліцейський випадково застрелив матір п'ятьох дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram