ГоловнаСвіт

Напад на готель у Хургаді був спробою збройного пограбування

Поранення отримали 27-річний швед і старша пара з Австрії

Напад на готель у Хургаді був спробою збройного пограбування
Нападение на отель в Хургаде
Фото: ntv.ru

Міністр туризму Єгипту Хішам Заазу заявив, що напад на тризірковий готель Bella Vista Resort у Хургаді увечері в п'ятницю, 8 січня, був спробою збройного пограбування, а не терористичною атакою.

Про це інформує ТАСС.

"Але, у кожному разі, такі інциденти можуть мати вкрай негативні наслідки для єгипетського туризму і звести нанівець всі зусилля влади із залучення до країни іноземних туристів", - зазначив чиновник

Як повідомляє МВС АРЄ, двоє озброєних ножами і сигнальним пістолетом молодих людей проникли в готель через розташований поблизу ресторан, а не через фойє готелю, як повідомлялося спочатку. Вони почали погрожувати холодною зброєю гостям, але наспіла охорона і почала переслідування нападників, які спробували сховатися. У підсумку, як зазначили у відомстві, одного з учасників атаки - 21-річного студента з провінції Гіза - ліквідували, другий отримав важкі поранення.

У потоці суперечливої інформації почали надходити повідомлення про загибель трьох туристів. Проте пізніше в міністерстві охорони здоров'я їх категорично спростували. Як заявив представник міністерства охорони здоров'я АРЄ у провінції Червоне море Аля ад-Дін, поранення отримали 27-річний швед, а також чоловік і жінка з Австрії, їм по 72 роки.

За словами міністра туризму, представники відомства відвідали у лікарні постраждалих від нападу і впевнилися, що травми, отримані відпочивальниками, неважкі.

Після нападу на готель силовики повністю перекрили всі в'їзди до Хургади. У місті введено надзвичайний стан і значно посилено заходи безпеки. Крім того, посилене патрулювання і підвищені заходи безпеки, в першу чергу, готелів, введено і в інших курортних містах країни - Шарм-еш-Шейху, Табі, Дахабі, Нувейбе, а також у районі монастиря Святої Катерини на Синаї.

Інформацію про те, що двоє громадян Австрії отримали поранення від нападу на готель у Єгипті, підтвердив глава австрійського МЗС Себастьян Курц, інформує РБК-Україна. Міністр зазначив, що співробітники австрійського посольства в Каїрі несуть відповідальність за всіх своїх туристів у Єгипті.

Нагадаємо, 16 осіб загинули і ще п'ять отримали травми після того, як 4 грудня троє осіб у масках кинули коктейль Молотова в ресторан у столиці Єгипту Каїрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram