ГоловнаСвіт

Шефа поліції Кельна відправили на пенсію через новорічні напади

Керівництво Німеччини не задоволене безпорадністю поліцейських.

Шефа поліції Кельна відправили на пенсію через новорічні напади
Фото: EPA/UPG

60-річного шефа поліції Кельна Вольфганга Альберса достроково відправили на пенсію після того, як його підопічні спочатку не зуміли запобігти нападам на жінок новорічну ніч, а після стали замовчувати інформацію про ці інциденти.

Як зазначає "Німецька хвиля", відставку голови поліції підтвердив міністр внутрішніх справ землі Північна Рейн-Вестфалія Ральф Єгер.

Кілька днів тому з критикою поліції Кельна виступив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр. "Поліція повинна працювати краще", - заявив Мезьєр після того, як з'ясувалося, що з 1000 учасників нападів упізнали лише трьох, пише BBC.

Також де Мезьєр, виступаючи по національному телебаченню, зазначив, що головна помилка поліцейських полягала в тому, що вони дозволили хуліганам повернутися на площу, де сталися напади. "А потім вони сиділи і чекали, поки жертви подадуть заяви. Поліція не повинна так працювати", - сказав він.

Альберс визнав помилку поліції, проте виключив можливість свого добровільного виходу у відставку, заявивши, що "саме зараз він потрібен місту". Проте 8 січня його відправили у відставку.

Загалом у поліцію Кельна було подано близько 200 заяв про злочини, скоєні новорічної ночі. Значна частина заяв надійшла від жінок, які скаржилися на напади сексуального характеру.

Як стало відомо в п'ятницю, федеральна поліція встановила особи 31 людини, яких підозрювали у вчиненні правопорушень новорічної ночі. До органів правопорядку також надійшли три заяви про сексуальні нападах. Усього поліції відомо про вчинення 32 злочинів у місті. Серед підозрюваних - дев'ять вихідців з Алжиру, вісім - з Марокко, п'ять - з Ірану, а ще четверо - із Сирії. Серед підозрюваних виявилися двоє громадян Німеччини, один серб і один громадянин США. 18 з підозрюваних - біженці, які прибули в Німеччину у пошуках притулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram