ГоловнаСвіт

У Чикаго поліцейський випадково застрелив матір п'ятьох дітей

Ведеться розслідування трагічної події.

В Чикаго (штат Іллінойс, США) поліцейський застрелив двох афроамериканців: 55-річну Бетті Джонс (Bettie Jones), матір п'ятьох дітей, і 19-річного Куїнтон Легра (Quintonio LeGrier).

Обидві жертви були афроамериканцями, повідомляє агентство Рейтер.

Стрілянина сталася в ніч на суботу, 26 грудня. Молодий чоловік після сварки намагався вломитися в будинок свого батька з бейсбольною битою, проте той викликав поліцію. Правоохоронці, за попередніми даними, відкрили вогонь після того, як Легра напав на них. В результаті стрілянини поранення отримала сусідка, що випадково опинилася поблизу. Постраждалі померли в лікарні через кілька годин.

Поліція принесла співчуття родині загиблої афроамериканки. Крім п'ятьох дітей, у жінки також було 10 онуків. Ведеться розслідування трагічної події.

Ще один інцидент із стріляниною стався через кілька годин після першого. Подробиць того, що сталося, немає, проте наголошується, що був вилучений пістолет, а також, що поліцейські не постраждали, а правопорушник госпіталізований у важкому або критичному стані.

З другої половини 2014 року в США набирає силу хвиля протестів, яка була викликана жорстокими діями правоохоронців і вбивствами беззбройних людей з бідних районів співробітниками поліції. Найбільш резонансною стала історія, що відбулася в місті Фергюсон. Там 9 серпня 2014 року поліцейський Даррен Вілсон застрелив 18-річного чорношкірого Майкла Брауна після того, як хлопець відмовився виконати вимоги правоохоронця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram