ГоловнаСвіт

Спецслужби попередили про можливі теракти в європейських столицях у період свят

Однак поки вирішено не скасовувати масових святкових заходів

Спецслужби попередили про можливі теракти в європейських столицях у період свят
Полиция и скорая помощь возле стадиона Стад де Франс
Фото: EPA/UPG

Спецслужби попередили про можливі теракти в європейських столицях в період між Різдвом і Новим роком.

Про це повідомили сьогодні в поліції Відня, оголосивши також про посилення заходів безпеки в місті, інформує агентство Інтерфакс.

Проте, як наголошується, поки вирішено не скасовувати масових святкових заходів.

Як заявив прес-секретар віденської поліції, слова якого наводить The Guardian, теракти можуть бути вчинені з використанням вибухових пристроїв або вогнепальної зброї. У правоохоронних органів є навіть кілька імен передбачуваних зловмисників, проте перевірка цієї інформації наразі не дала конкретних результатів.

"Ми не знаємо, чи існують ці люди насправді. У нас немає доказів того, що вони знаходяться у Відні або навіть в Європі", - заявив прес-секретар поліції.

Він не став розкривати джерело отримання інформації про нібито підготовлювані теракти, заявивши лише, що вона надійшла від однієї з "дружніх спецслужб". Які ще європейські столиці отримали попередження про атаки, в поліції Відня повідомити відмовилися. Влада інших країн Європи поки ніяк не прокоментувала цю інформацію.

Нагадаємо, США, Франція, Великобританія і Австралія попередили своїх громадян про можливі напади в Пекині в день святкування Різдва у західних християн. Однак повідомлень про теракти в Китаї не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram