ГоловнаПолітика

Теракт завадив Порошенкові відвідати Єрусалим

Президент відклав виліт в Україну.

Теракт завадив Порошенкові відвідати Єрусалим
Фото: http://newsru.co.il/

Зустріч президента України Петра Порошенка з єрусалимським патріархом Феофілом III і відвідування християнських святинь в Старому місті Єрусалиму були скасовані через посилені заходи безпеки, введені після чергового теракту.

Приблизно в 13:00 поблизу Яффських воріт Старого міста Єрусалиму два терористи, озброєні ножами, напали на ізраїльтян. В результаті теракту постраждали троє ізраїльтян, один з них пізніше помер. Один з терористів був убитий дівчатами-військовослужбовцями прикордонної служби (МАГАВ) на місці, другий був важко поранений і пізніше помер у лікарні, повідомляє newsru.co.il.Видання також перераховує всі випадки нападів з ножем на ізраїльтян.

Після теракту були посилені заходи безпеки в історичному центрі Єрусалиму. Доступ в Старе місто був обмежений.

Порошенко замість відвідування Єрусалиму відправився в Тель-Авів, де провів зустріч з волонтеркою Яною Зінкевич.

Пізніше резидент вирішив повернутися з Тель-Авіва до Єрусалиму, щоб зустрітися з Феофілом III і відвідати християнські святині, а також Стіну плачу в Старому місті. Виліт Порошенка в Київ, очевидно, буде відкладено.

Дводенний візит президента України Петра Порошенка до Ізраїлю почався 22 грудня з зустрічі з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном і відвідування музею Катастрофи "Яд Вашем". Український лідер провів переговори з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаніягу, зустрівся зі лідером опозиції Іцхаком Герцогом. У ході переговорів було підписано низку двосторонніх угод.

Крім цього, Петро Порошенко взяв участь у заході Єврейського національного фонду (ККЛ) в лісі "Народів світу", в єрусалимському Гаю президентів, де висадив перше дерево майбутнього "Ліси України".

23 грудня Петро Порошенко з дружиною Мариною відвідав у Єрусалимі ізраїльський парламент. Президент виступив з промовою перед депутатами.

Попередній візит Петра Порошенка до Ізраїлю відбувся у квітні 2014 року. Тоді він був кандидатом в президенти України. В ролі президента Порошенко раніше не відвідував Ізраїль.

Біньямін Нетаніягу не був у Києві з березня 1999 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram