ГоловнаСвіт

За два місяці з країн ЄС вислали 569 мігрантів

Країни ЄС організували 13 рейсів для депортації нелегалів

За два місяці з країн ЄС вислали 569 мігрантів
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

З вересня держави ЄС вислали за межі Євросоюзу 569 мігрантів, яким було відмовлено у статусі біженця. Для їхньої депортації було організовано як мінімум 13 спецрейсів у країни Балканського півострова, а також Африки та Азії. Такі дані Єврокомісії.

Понад 150 з депортованих вислали з Німеччини. При цьому тільки за один день, 30 жовтня, у ФРН прибули понад дев'ять тисяч нових біженців, інформує Deutsche Welle.

Як випливає з документів з організації рейсів, останній із яких датовано 23 жовтня, в процесі брало участь європейське прикордонне агентство Frontex. Польоти здійснювалися в Албанію, Вірменію, Грузію, Косово, Нігерію і Пакистан. Крім того, у жовтні здійснено чотири польоти з Італії, на борту літаків в цілому перебували 153 пасажири, депортовані в Єгипет і Туніс.

Посилення процедури депортації біженців, яким відмовлено у притулку, за межі Євросоюзу стало частиною нової політики ЄС щодо подолання міграційної кризи.

Нагадаємо, криза на Близькому Сході спровокувала масштабний наплив біженців до Європи. Тільки за липень кордон із країнами ЄС перетнули понад 100 тис. осіб із країн Близького Сходу і Північної Африки, а від початку року - понад 340 тис.

На початку жовтня міністри внутрішніх справ розробили і ухвалили масштабний план, що дозволяє прискорити і спростити процедуру видворення. Однією з її цілей мало стати застереження проти неконтрольованої міграції. Надалі літаки для депортації біженців з країн Євросоюзу, організують і оплатять структури ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram