ГоловнаПолітика

"Опора" не бачить причин для скасування виборів у Маріуполі

Айвазовська заявила, що в місті не відбулося нічого такого, чого не було б деінде.

"Опора" не бачить причин для скасування виборів у Маріуполі
Фото: EPA/UPG

Мережа "Опора" не бачить причин для скасування місцевих виборів у Маріуполі.

Про це заявила координатор виборчих і парламентських програм мережі Ольга Айвазовська на колегії Міністерства внутрішніх справ, присвяченій ситуації з виборами.

"Заяви голови обласної військово-цивільної адміністрації про можливість скасування виборів у Маріуполі доволі небезпечні. У Маріуполі не відбулося нічого такого, чого не відбувалося, наприклад, в Одесі, Херсоні чи Черкасах або інших регіонах, де теж виборчі комісії розпускали в повному обсязі у зв'язку зі зловживаннями чи порушеннями і де теж були проблеми з друком бюлетенів", - заявила Айвазовська.

Вона вважає, що якщо держава не зможе провести вибори у вільному Маріуполі, це поставить під сумнів її здатність проводити вибори на нині окупованих територіях.

Нагадаємо, голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський напередодні заявив, що адміністрація розгляне ситуацію в Маріуполі у зв'язку з порушеннями підготовки виборів. Однак уже ввечері в понеділок він передумав. "Дзвонив до Маріуполя, зараз там спокійна ситуація, якщо надалі вона буде спокійною, то вибори в Маріуполі відбудуться", - сказав Жебрівський у програмі "Свобода слова".

На початку жовтня в Маріуполі була розпущена місцева виборча комісія, після того як ЦВК запідозрив її в підробці виборчої документації та ухваленні неправочинних рішень щодо розпуску районних виборчкомів. Новий склад міськвиборчкому не впорався із друком бюлетенів, тому комісію знову розпустили.

Наступного дня, 17 жовтня, комісія зуміла зібратися й ухвалити рішення про друк бюлетенів у місцевій друкарні "Приазовський робітник". Окремі політичні сили розкритикували таке рішення, звинувативши виборчком у підіграванні Опоблоку, і подали позови до суду. Крім того, біля будівлі друкарні пройшло кілька мітингів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram