ГоловнаСуспільствоПодії

У Мукачевому конфлікт між ромами закінчився вбивством, затримано кандидата в депутати

Закарпатське містечко знову відзначилося у кримінальних хроніках

У Мукачевому сьогодні вночі сталося резонансне вбивство 18-річного рома. За підозрою у скоєнні злочину затримано кандидата в міськраду від "Блоку Петра Порошенка" Калмана Олаха, також представника ромів.

Про це пише місцеве видання "Мукачево.нет" і міліція Закарпатської області.

"Сьогодні вночі у Мукачевому підстрелили 18-річного хлопця. Потерпілого доставили у Мукачівську ЦРЛ, де він помер від отриманих тілесних ушкоджень. Слідчо-оперативна група встановила, що близько 24 години хлопець разом із другом поверталися додому, де на перехресті вул. Франка до них підійшов знайомий. Під час розмови між ними виникла сварка. У цей час до них під'їхав автомобіль марки GMS сірого кольору. З нього вийшли чоловіки у віці 53-х і 34 років. Після цього молодший дістав зброю і зробив два постріли вбік юнаків. 18-річний хлопець отримав вогнепальне поранення. Чоловіки сіли в автомобіль і зникли в невідомому напрямку", - повідомила прес-служба міліції.

Після вбивства підозрювані намагалися сховатися, їх затримали вдень тільки у сусідньому Берегівському районі, який межує з Угорщиною. Один із затриманих - Калман Олах, який балотується в міськраду Мукачевого від Блоку Порошенка. Також "Мукачеве.нет" стверджує, що затримано його батька Калмана Лакатоша і третього підозрюваного.

Пораненого рома доставили до Мукачівської центральної районної лікарні, де він помер від втрати крові. "Потерпілий втратив близько 3,5 літрів, серце майже висохло", - розповів лікар виданню "Мукачеве.нет".

Близько 4 ранку обурена юрба ромів вирушила до будинку Калмана Лакатоша, після чого його будинок згорів.

Фото: mukachevo.net

"Мене не було на місці, але мушу сказати, що це, на жаль, вже не перші заворушення в таборі, спровоковані Кальманом. Це бандит, який має зброю, займається розповсюдженням наркотиків та розбурхує людей. Його покриває міліція, бо той платить їм гроші. Тому всі наші звернення до міліції останні кілька років нічим не закінчуються. На Калмана завели понад 10 кримінальних справ, і нічого. Він усім розповідає, що є бароном, хоча його ніхто не вибирав", - розповів депутат міськради від ромів Іван Йонаш.

За фактом вбивства 18-річного рома порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Пожежа розслідується окремо як підпал.

Нагадаємо, влітку цього року Мукачеве прославилося після того, як кримінальні розбірки між місцевими кланами вилилися у стрілянину між міліцією і "Правим сектором".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram