ГоловнаПолітика

Чубаров: після продуктової блокади Криму буде енергетична

Кримські татари анонсували початок блокади Криму на 12:00 20 вересня.

Чубаров: після продуктової блокади Криму буде енергетична
Фото: Сергей Нужненко

Голова Меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров не виключає, що після «продуктової блокади» окупованого Росією Криму кримські татари вимагатимуть припинення постачання електроенергії на півострів.

Про це він заявив під час засідання координаційної ради в Херсонській області, повідомляє Крым.Реалии.

Чубаров розповів, що на нещодавніх переговорах із президентом України Петром Порошенком порушував питання, що після блокади Криму розглянуть припинення постачання електроенергії на окуповану територію.

«Спершу окупанти не будуть переосмислювати свої дії проти нас. Але потім є жовтень. Ми вчора чітко сказали президентові, що, якщо вони ніяким не будуть дотримуватися прав людини, то ми не знаємо, навіщо ми будемо їм постачати електроенергію», - наголосив Чубаров.

На уточнювальне запитання, коли висунуть вимогу припинення постачання електроенергії до Криму, голова Меджлісу відповів, що про це говорити ще рано.

На засіданні координаційної ради вирішено виділити місце для проведення акції. Там установлять намети, підведуть електрику, організують санітарну зону і прибирання сміття, забезпечать підвезення води і роботу рятувальників, швидкої допомоги, міліції, співробітників СБУ та військових.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявив, що акція кримських татар із блокування адміністративного кордону з Кримом розпочнеться 20 вересня о 12:00. За його словами, таке рішення ухвалено на знак протесту проти системних репресій проти жителів Криму з боку окупаційної влади і проти "невдалих дій українського уряду, які провокують проблеми з пересуванням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram