ГоловнаПолітика

МЗС Швеції звинуватило Росію в грубому порушенні мінських угод

Дипломат зазначила, що для виборів у цьому регіоні важливо дотримуватися стандартів ОБСЄ і законів України.

МЗС Швеції звинуватило Росію в грубому порушенні мінських угод
Фото: flickr.com

Схвалення Росією фіктивних "виборів" на Донбасі є грубим порушенням мінських домовленостей.

Про це написала міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, повідомляє "Радіо Свобода".

Для виборів у цьому регіоні життєво важливим є дотримання стандартів ОБСЄ та законодавства України, нагадала Вальстрем.

Як відомо, 17 вересня прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Москва "розуміє" і вважає "вимушеним" рішення сепаратистів проводити власні "вибори" всупереч мінським домовленостям. Вона стверджувала, що цей крок викликаний нібито "порушеннями з боку офіційного Києва основ мінських домовленостей" та "імітацією їх виконання".

Нагадаємо, 16 вересня ватажок ДНР Олександр Захарченко підписав "указ" про проведення "місцевих виборів" на захоплених територіях на 18 жовтня на порушення мінських домовленостей. У ЛНР заявляли, що наступного тижня теж "офіційно" призначать свої так само незаконні "вибори" на 1 листопада. При цьому в обох спільнотах, визнаних в Україні терористичними, стверджують, нібито їхні "вибори" будуть відповідати мінським домовленостям.

У Києві та на Заході вже не раз звертали увагу, що такі самопроголошені "вибори" прямо суперечать цим домовленостям, а їх проведення зірве мінський мирний процес на окупованій частині Донбасу. Президент України Петро Порошенко закликав союзників України продовжити і розширити санкції проти Росії через плани підтримуваних нею сепаратистів провести незаконні "вибори".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram