ГоловнаПолітика

Міністри оборони США і Росії обговорили ситуацію в Сирії

У Вашингтоні підкреслили, що таке спілкування не є ознакою відновлення військових контактів з Москвою.

Міністри оборони США і Росії обговорили ситуацію в Сирії

Керівник Пентагону Ештон Картер і міністр оборони Росії Сергій Шойгу обговорили в п'ятницю ситуацію в Сирії, активність РФ у цій країні і зусилля міжнародної коаліції в боротьбі з "Ісламською державою".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Пентагону.

"Міністри обговорили ті питання, в яких бачення США і Росії частково перетинаються і мають розбіжності", - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що розмова відбулася телефоном і мала "конструктивний характер".

Повідомляється також, що Картер наголосив на необхідності проведення таких консультацій "паралельно з дипломатичними переговорами, які мають забезпечити політичний перехід у Сирії". Як підкреслив керівник Пентагону, "перемога над "Ісламською державою" і забезпечення політичного переходу є тими цілями, що мають досягатися одночасно.

Сторони погодилися і надалі обговорювати механізми врегулювання спірних питань щодо Сирії і боротьби з ІДІЛ.

Згодом у Пентагоні зазначили, що спілкування міністрів оборони США і Росії щодо ситуації в Сирії не є ознакою того, що Вашингтон відновив військові контакти з Москвою, які було припинено через агресію РФ проти України.

"Контакт на рівні вищого військового керівництва у співпраці з Росією, який ми припинили у зв'язку з діями РФ щодо незаконної окупації і спробі анексувати Крим, залишається призупиненим", - підкреслив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер.

Раніше в США і Росії заявили про готовність до військових переговорів щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram