ГоловнаПолітика

Чиновників змусять декларувати майно, яким вони не володіють, але користуються

Прем'єр закликав розкрити прямі або непрямі зв'язки щодо власності на майно.

Чиновників змусять декларувати майно, яким вони не володіють, але користуються
Фото: yes-ukraine.org

За новим законодавством про декларування доходів і витрат державних чиновників має декларуватися навіть те майно, яке прямо не належить держслужбовцю, але використовується ним.

Про це зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ, повідомляє Урядовий портал.

"Будь-яке майно, яке прямо чи опосередковано використовується державним чиновником, має бути задеклароване. Також необхідно розкрити всі зв'язки, прямі або непрямі, щодо власності на майно", - пояснив він.

За словами прем'єра, такі декларації державні чиновники будуть заповнювати з наступного року.

"Квартири, машини, активи, підприємства можуть бути зареєстровані начебто не на державного чиновника, а на людей, які не мають до нього стосунку. Але якщо буде доведено зв'язок, і це майно не буде задеклароване - це кримінальне правопорушення", - зазначив Яценюк .

Глава уряду нагадав, що створено Національне антикорупційне бюро: "Перші детективи розпочнуть виконувати свої обов'язки".

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада дозволила детективам Національного антикорупційного бюро розслідувати недостовірну подачу держчиновниками інформації у своїх деклараціях про доходи та майно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram