ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Справу Савченко розглядатиме колегія з трьох суддів

Наступне засідання відбудеться 22 вересня

Справу Савченко  розглядатиме колегія з трьох суддів
Фото: EPA/UPG

Донецький міський суд Ростовської області задовольнив клопотання захисту депутата Верховної Ради Надії Савченко про розгляді її справи колегією з трьох суддів.

Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у своєму Твіттері.

Клопотання захисту було підтримано держобвинуваченням.

"Справу Савченко буде розглянуто колегією з трьох суддів 22 вересня об 11:00", - повідомив Фейгін.

Також, за його інформацією, визначено чотири перші дні засідань: 22 вересня, 29, 30 і 1 жовтня, початок об 11.00.

Як повідомила прес-секретар суду Тетяна Дієва, суддів у справі української льотчиці виберуть з числа місцевих суддів.

Нагадаємо, раніше суд продовжив арешт Савченко на півроку. Савченко звинувачують у вбивстві загальнонебезпечним способом двох і більше осіб з мотивів політичної ненависті, здійсненому групою осіб; замаху на цей же злочин; незаконний перетин кордону. Українці загрожує до 25 років колонії.

Як заявляється у справі, Савченко після початку російської агресії в Україні служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Внесення у справу епізоду замаху на вбивство слідство пояснювало тим, що в результаті цього обстрілу могли загинути й інші цивільні особи. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її було затримано.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, в ході якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї та сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram