ГоловнаПолітика

Рада розширила на призваних офіцерів соціальні пільги та гарантії

Парламент передбачив внесення часу служби в робочий стаж

Рада розширила на призваних офіцерів соціальні пільги та гарантії
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада розширила на призваних офіцерів соціальні пільги та гарантії. Відповідні зміни внесено до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

За ухвалення в цілому законопроекту №2093а проголосували 240 депутатів при мінімально необхідних 226.

Відповідно до законопроекту, передбачається, що час проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, якщо на момент призову особа навчалася у вищому професійному навчальному закладі або працювала за професією.

Крім того, призовники офіцерського складу не можуть бути звільнені зі служби до набуття права на пенсію, крім передбачених законом випадків. При цьому в разі роботи їх до призову на підприємствах, в установах чи організаціях за ними залишається право у тримісячний строк влаштуватися на попереднє місце роботи, а у разі їх призову під час навчання у вищому навчальному закладі - незалежно від форми навчання бути зарахованим до свого ВНЗ для продовження навчання.

Також законопроектом передбачено, що призовники офіцерського складу, сім'ї яких втратили годувальника і не мають інших працездатних членів сім'ї з постійним заробітком, достроково звільняються зі служби.

У разі переїзду призовників офіцерського складу на нове місце служби їм виплачуватиметься допомога у розмірі місячного грошового забезпечення та 50% від нього на кожного члена сім'ї, а також добові за перебування в дорозі. Також їх повинні будуть забезпечувати службовим житлом або гуртожитком.

Нагадаємо, в липні Рада збільшила на 50% розмір разової грошової допомоги, яка виплачується у разі загибелі військового або отримання ним інвалідності

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram