ГоловнаСуспільствоПодії

Закарпатський журналіст: стрілянина в Мукачевому - це розборки Балоги і Ланя

Один нардеп хотів налякати іншого, що вилилося в побоїще.

Закарпатський журналіст: стрілянина в Мукачевому - це розборки Балоги і Ланя
Фото: zakarpattya.net.ua

Стрілянина в Мукачевому, що відбулася в суботу, - це розбірки нардепів Віктора Балоги та Михайла Ланя. Про це в коментарі LB.ua заявив закарпатський журналіст, прес-секретар Геннадія Москаля Ярослав Галас.

"Цілком очевидно, що це конфлікт через контрабандні потоки між Балогою і Ланьом. Люди, які розбираються в ситуації, впевнені, що жодної іншої причини подій в Мукачевому немає. Я не знаю деталей їхніх домовленостей, але чув, що вони поділилися: один нібито займається контрабандою цигарок через КПП, інший - через "зеленку". Напевно, повважали, що хтось заробляє більше, ніж інший. Усні домовленості за кілька тижнів до цих подій не дали результатів, і тоді залучили хлопців із "Правого сектору", - розповів він.

"Вони (Балога і Ланьо - ред.) часто то сварилися, то мирилися. Ці хлопці десятиріччями в бізнесі і були давно знайомі. Але і в бізнесі, і в політиці то були разом, то їхні шляхи розходилися. Напевно, поїздка "Правого сектору" мала на меті залякати, продемонструвати силу, а все вилилося в побоїще", - додав він.

За словами журналіста, Балога давно використовував закарпатський "Правий сектор" у своїх інтересах: "Наприклад, минулого року під час захоплення дачі Медведчука - саме на хвилі ейфорії Майдану... Були й інші факти нальотів ПС. У Хустському районі - на будівництво ГЕС, яка не подобалося Балозі. Улітку минулого року "Правий сектор" намагався увірватися в будівлю СБУ, тоді було поранено одного з міліціонерів".

"Щодо запущеної в ЗМІ заяви Балоги, що в конфлікті брала участь міліція, підконтрольна Медведчукові, то це не так. Це запущено Балогою, тому що він не може вирулити із цієї ситуації. Місцева міліція жодного разу жорстко не відреагувала на дії "Правого сектору". Навіть коли біля Стрия минулого року затримали представників закарпатського ПС на двох джипах із купою зброї, вона заплющила на це очі", - упевнений Галас.

Він також припустив, що бійці ПС, котрі втекли, вже можуть бути у Словаччині. "Це ж недалеко від кордону. Утекти для них не проблема", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram