ГоловнаПолітика

Аваков: харківські обшуки пов'язані з "Оплотом"

Міліція проводить слідчі дії у 18 місцях водночас

Аваков: харківські обшуки пов'язані з "Оплотом"
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що сьогоднішні обшуки у Харкові пов'язані зі злочинами проти Майдану і "Оплотом".

Про це він повідомив у фейсбуці.

"У Харкові МВС проводить слідчі дії у кримінальних справах, пов'язаних зі злочинами на Майдані. Тітушки з Харкова, пов'язані з жилінським "Оплотом", злочини в Маріїнському парку проти демонстрантів. Організація дестабілізації в Харкові і взаємодія з сепаратистськими колами у ДНР. Слідчі дії та обшуки проводяться у 18 місцях водночас - в тому числі і на об'єктах, і з особами, пов'язаними з нинішнім міським головою Кернесом", - розповів він.

Докладний звіт щодо обшуків має бути сьогодні ввечері.

Нагадаємо, що один з обшуків проводять у готелі "Національ" у Харкові, на проспекті Леніна, 21, де живе Кернес.

"Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану займався викраденням і тортурами активістів. Активісти цієї ж організації, за його словами, відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Один із лідерів "Оплоту" Олександр Захарченко сьогодні очолює терористичне угрупування ДНР. Лідер харківського "Оплоту" Євген Жилін переховується в Росії і перебуває в розшуку за фіктивне підприємництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram