ГоловнаПолітика

Тимошенко пов'язала появу інформації про російське фінансування з критикою тарифів

Нардеп вважає звинувачення брехливими нападками.

Тимошенко пов'язала появу інформації про російське фінансування з критикою тарифів
Фото: Макс Требухов

Поява в засобах масової інформації повідомлень про фінансування передвиборної кампанії Юлії Тимошенко у 2010 році російський "Внешэкономбанком" є дискредитацією і наслідком успішної боротьби політика з "корупційними тарифами".

Таку заяву на своєму сайті розмістила партія "Батьківщина".

"Безапеляційні звинувачення в заголовках цих повідомлень ніяк не підтверджені безпосередньо текстами, які переповнені словами "припускають", "за даними джерел", - йдеться в повідомленні.

На думку прес-служби, ставка робилася на те, що читач просто запам'ятає заголовок і не вивчатиме докладно текст, який містить "однозначне спростування":

"Тарута заперечує використання грошей від продажу ІСД з політичною метою". "Тимошенко про угоду нічого не знала, ми нікому не повідомляли. Тільки в грудні 2009-го ми поінформували про нього наших кредиторів", - цитують у "Батьківщині" слова Тарути.

"Батьківщина" розцінює такі публікації як наслідок ефективної й успішної боротьби Юлії Тимошенко за ринкові, а не корупційні комунальні тарифи, індексацію соціальних виплат, що є прямим законодавчим зобов'язанням уряду, а також це результат позиції фракції партії у Верховній Раді щодо протидії корупційному лобізму, критики безвідповідальної кадрової політики та низки інших політичних ініціатив, спрямованих на знищення мародерства і здирництва чиновників", - йдеться в заяві.

На повідомлення про російський слід у фінансуванні президентської кампанії 2010-го відреагувала і сама Юлія Тимошенко.

На персональному сайті вона розмістила повідомлення, в якому всі звинувачення назвала брехливими.

"Запевняю Вас, усі звинувачення про нібито фінансування моєї кампанії російським "Внешэкономбанком" - наскрізь брехливі і покликані відвернути увагу людей від справді кричущих економічних та соціальних проблем, які переживає країна і про які я публічно говорю. Увесь цей наклеп такий самий абсурдний, як і звинувачення злочинної влади Януковича в тому, що я витратила кошти від Кіотського протоколу на фінансування пенсій", - заявила нардеп.

"Хочу вас запевнити: ніякими брехливими публікаціями в пресі ніхто і ніколи не зможе збити мене з правильного шляху, який обрала наша команда. І надалі я буду впевнено, аргументовано і дієво захищати інтереси простих людей, не давати можновладцям знущатися над країною, не допускати розквіту корупційних схем", - резюмувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram