ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Сьогоднішнє засідання парламенту присвячене 70-й річниці Перемоги над нацизмом

сьогодні відбудеться урочисте засідання Верховної Ради, присвячене 70-й річниці Перемоги над нацизмом та з нагоди Дня пам'яті та примирення.

Як повідомляє прес-служба парламенту, на засіданні очікується велика кількість учасників і гостей. Уздовж центральних сходинок і кулуарів другого поверху Ради стоятиме Почесна варта. "У зв'язку з цим доступ представників ЗМІ до кулуарів другого поверху будівлі парламенту під час урочистого засідання буде закритий. Журналісти та технічні працівники ЗМІ перебуватимуть у ложі преси на балконі сесійної зали", - наголошується в повідомленні.

Голова парламенту Володимир Гройсман не зможе взяти участь у засіданні через хворобу.

"70 років тому, саме в цей день, було встановлено мир у Європі. Цього року ми вперше з усіма народами Європи спільно відзначаємо цю дату, ввівши в Україні День пам'яті та примирення. Схиляємо голову перед усіма, хто боровся за перемогу у Другій світовій війні, віддаємо данину поваги подвигу українського народу за його внесок у перемогу антигітлерівської коаліції, пам'ятаємо, скільки невинних жертв принесла ця страшна війна. У ВР завтра відбудеться урочисте засідання. Мені дуже шкода, що я захворів і не зможу його провести, але наступного пленарного тижня обов'язково буду "в строю", - написав Гройсман на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, Адміністрація президента оприлюднила програму заходів у Києві 8-9 травня на День пам'яті та примирення і День Перемоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram