ГоловнаПолітика

Порошенко присвоїв звання Героя України чотирьом командирам

Зокрема, нагороду отримали Василь Зубанич, Сергій Собко, Олександр Порхун і Володимир Гринюк

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України чотирьом військовослужбовцям.

Фото: president.gov.ua

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Найвищу нагороду країни - орден "Золота зірка" з рук Верховного головнокомандувача отримав командир 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил Василь Зубанич. Підполковник у зоні бойових дій перебуває з травня 2014 року, зокрема брав участь у боях за Луганський аеропорт та Дебальцеве", - сказано в повідомленні.

Звання Героя України також присвоєно командир механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ Сергієві Собку.

"27 липня 2014 року батальйонна тактична група під керівництвом підполковника взяла стратегічний плацдарм Савур-Могила. Протягом липня-вересня підрозділ виконував завдання на території Луганської області та показав приклад мужності та професіоналізму", - повідомляє прес-служба.

За успішні операції в зоні АТО також нагороджено командира десантної роти 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександра Порхуна і командира механізованої роти механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Володимира Гринюка.

Крім цього, згідно з повідомленням, п'ять командирів батальйонів призначено на посади командирів бригад, шістнадцять - на посади заступників командирів бригад, двадцять два заступники командирів батальйонів призначено на посади командирів батальйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram