ГоловнаПолітика

ГПУ оголосила в розшук п'ятьох екс-нардепів у справі "про закони 16 січня"

Чотири регіонали і комуніст стали фігурантами кримінальної справи

ГПУ оголосила в розшук п'ятьох екс-нардепів у справі "про закони 16 січня"
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишніх народних депутатів Володимира Демидка, Андрія Пінчука, Станіслава Скубашевського, Ярослава Сухого й Олександра Зубчевського у справі "про закони 16 січня".

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Під час досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральна прокуратура України 26 лютого 2015 року і 3 березня 2015 року повідомила про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу, колишнім народним депутатам і членам лічильної комісії Верховної Ради України Демидку В.М., Пінчуку А.П., Скубашевському С.В., Сухому Я. М. і Зубчевському А.П.", - йдеться в повідомленні.

Оскільки жоден не з'явився в правоохоронні органи для попереднього розслідування, їх оголосили в розшук.

"Якщо найближчим часом зазначені підозрювані не з'являться до слідчого, то ГПУ звернеться до суду з клопотаннями про надання дозволу на їх затримання і примусову доставку до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - наголосили в ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram