ГоловнаПолітика

Савченко сказала, коли закінчить голодування

Український офіцер і депутат вимагає негайного звільнення із СІЗО

Савченко сказала, коли закінчить голодування

Народний депутат, українська льотчиця Надія Савченко висунула єдину вимогу, яка змусить її припинити голодування - це негайне звільнення із СІЗО. Про це повідомив адвокат Савченко Микола Полозов на своїй сторінці у Твіттері.

"Вимога Надії Савченко обумовлена припиненням голодування - негайне звільнення із СІЗО", - написав Полозов.

Адвокат повідомив, що сьогодні Савченко в СІЗО відвідав консул України Геннадій Брескаленко, він теж не зміг умовити Надію припинити голодування.

"Спостереження за станом здоров'я Надії Савченко суттєво ускладнено закриттям СІЗО на свята. Від 31 по 11 ми не зможемо її відвідати", - написав Полозов.

"Надія Савченко демонструє приголомшливі волю і стійкість. Але не можна допустити погіршення її здоров'я і загрози життю у зв'язку з голодуванням", - зазначив адвокат.

Полозов також додав, що адміністрація СІЗО внесла Савченко у список "схильних до втечі", фотографію українки вивішено на прохідній ізолятора на відповідному стенді.

Нагадаємо, українську льотчицю Надію Савченко було викрадено на території Луганської області ще в червні 2014 року. Викрадачі доставили її на територію Росії, у Воронеж. Слідчий комітет Росії звинувачує Савченко у причетності до вбивства двох російських журналістів у зоні антитерористичної операції.

У вересні Савченко етапували з Воронежа до Москви, де проходять засідання суду за висунутими звинуваченнями. Минулого тижня суд продовжив арешт Надії до березня 2015 року. Від 13 рудня Савченко оголосила голодування на знак протесту проти несправедливих звинувачень, а також неналежного медичного обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram