ГоловнаПолітика

Переселенцям дозволили реєструватися після 31 грудня

До кінця року мають зареєструватися всі ті, хто вже переїхав

Переселенцям дозволили реєструватися після 31 грудня
Очередь вынужденных переселенцев у одного из пунктов выдачи гуманитарной помощи в Киеве
Фото: www.facebook.com/volonterskaya.sotnya

Особи, які переїдуть з неконтрольованої владою території Донбасу на підконтрольну після 31 грудня, зможуть отримати довідку про взяття на облік.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Звернення можуть бути і 1-го січня, 5-го, і в березні, і в квітні, коли виникнуть обставини, які змусять людину звернутися до органів соцзахисту у зв'язку з тим, що вона буде вважатися вимушено переміщеною особою", - сказано в повідомленні.

Зазначено, що до кінця року обов'язково мають зареєструватися в органах соціального захисту населення ті особи, які вже переїхали на підконтрольну українській владі територію.

Нагадаємо, довідка про взяття на облік необхідна переселенцю для отримання за фактичним місцем проживання пенсій, довічних державних стипендій, всіх видів соціальної допомоги і компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Уряд постановив до 1 грудня вивести всі держустанови з підконтрольної бойовикам території та припинити виплачувати пенсії і зарплати людям, які залишилися на ній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram