ГоловнаСвіт

Білий дім анонсував зустріч Путіна і Обами

Білий дім анонсував зустріч Путіна і Обами
архив
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін може зустрітися у вівторок, 11 листопада, зі своїм американським колегою Бараком Обамою в рамках саміту АТЕС у Пекіні.

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на представника Білого дому.

У Вашингтоні також підтвердили, що незадовго до фотографування Обама і Путін встигли поговорити кілька хвилин. "У них була тільки коротка зустріч, і вони не мали часу обговорити питання. Ми дамо знати, якщо вони зустрінуться і обговорять питання завтра", - цитує слова представника Білого дому РИА Новости.

Тим часом, прес-секретар президента Дмитро Пєсков заперечує факт бесіди Путіна і Обами, інформує РИА Новости. За його словами, президенти встигли тільки привітати один одного. Пєсков також підтвердив можливість переговорів Путіна і Обами в рамках нинішнього саміту, а також зустрічі G20 в австралійському Брісбені. "Це може і тут статися, і в Австралії, а може і тут, і в Австралії", - підкреслив прес-секретар президента.

Читайте: Китай і Південна Корея домовилися про зону вільної торгівлі

Про те, що Обама і Путін коротко поспілкувалися на саміті АТЕС раніше в понеділок повідомив "Коммерсант". Американський лідер змахнув рукою, побачивши російського президента, після чого глави держав привіталися і трохи поговорили.

Раніше в Кремлі та Білому домі говорили про можливу зустріч двох президентів. Представник президента США з національної безпеки Сьюзан Райс розповіла, що Обама і Путін можуть поспілкуватися в кулуарах форуму. За її інформацією, офіційної зустрічі між главами двох держав не заплановано. Дмитро Пєсков також не виключив можливості спілкування Путіна і Обами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram