ГоловнаПолітика

ЄС вимагає від України ухвалити новий закон про Рахункову палату

Від цього залежить виділення Україні 760 мільйонів євро

ЄС вимагає від України ухвалити новий закон про Рахункову палату
Фото: podrobnosti.ua

Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу в телефонній розмові з Президентом Петром Порошенком підкреслив важливість фінансової прозорості та прийняття закону про Рахункову палату.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента України.

Цю вимогу було висунуто під час обговорення питання макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу. При цьому Баррозу ще раз запевнив у готовності ЄС перерахувати 760 мільйонів євро з першого і другого пакетів макрофінансової допомоги до кінця року і розглянути перспективи надання третього пакета, а також далі підтримувати Україну в діалозі з міжнародними фінансовими організаціями.

Крім того, Баррозу висловив надію, що нова коаліція у Верховній Раді буде проєвропейською і відразу почне реформи та інклюзивний політичний діалог в Україні.

Президенти також обговорили питання постачання газу в Україну.

Порошенко запросив Баррозу відвідати Україну в зручний для нього час.

Нагадаємо, у жовтні 2013 року на вимогу ЄС було внесено зміни до статті 98 Конституції, які надали Рахунковій палаті повноваження з контролю над надходженнями коштів до держбюджету.

21 лютого 2014 року Верховна Рада України проголосувала за повернення до Конституції України в редакції 2004 року.

Однак, як йдеться на сайті Рахункової палати, за цією Конституцією РП також має повноваження з контролю за надходженням коштів до держбюджету України та їх використанням, тому конституційний статус, функції та повноваження Рахункової палати залишились без змін.

Чинна редакція закону України "Про Рахункову палату України" набрала чинності у квітні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram