ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська влада переклала провину за відсутність гарячої води на Яценюка

Уряд свідомо не дає газ для ТЕЦ-6

Київська влада переклала провину за відсутність гарячої води на Яценюка
Фото: Макс Левин

У тому, що багато киян досі не мають гарячої води, винен уряд, а не столична влада. Про це заявив секретар Київської міськради Олексій Рєзніков.

Кабмін, очолюваний Арсенієм Яценюком, нібито відмовляється подавати газ на ТЕЦ-6. Від її роботи залежить подача гарячої води на Троєщину, Оболонь і Поділ, пише РБК-Україна.

"Практично у всіх районах, які забезпечує не ТЕЦ-6, а інші енергогенерувальні відповідні станції, гарячу воду почали подавати, тому що є можливість нагрівання цієї води завдяки мазуту, вугіллю та іншим альтернативним джерелам. А ТЕЦ-6, на жаль, яка опалює і дає гарячу воду на Деснянський район, Троєщину, Оболонь, Райдужний, вона харчується газом... Всі наші звернення до уряду, на жаль, не дають позитиву. З невідомих нам причин, є пряма вказівка не подавати газ на ТЕЦ-6", - пояснив Резніков.

"Станом на сьогодні всі переговори, всі спроби і звернення до уряду міського голови Віталія Кличка, першого заступника глави КМДА Ігоря Ніконова, керівника профільного департаменту Петра Пантелєєва, на жаль, не дають позитиву", - цитує секретаря "Інтерфакс-Україна". Він припустив, що це може бути пов'язано з передвиборною гонкою або з чимось іншим. "Ми знаємо точно, що газ є, але його штучно не подають на ТЕЦ-6", - сказав він.

Варто зазначити, що північні райони Києва живуть без гарячої води вже третій місяць.

Нагадаємо, в "Київенерго" заявляли, що гарячу воду дадуть усім, коли почнеться опалювальний сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram