ГоловнаПолітика

Семенченко просить допомогти з розслідуванням "іловайського котла"

Комбат закликає всіх, у кого є інформація про трагедію, звернутися до слідства

Семенченко просить допомогти з розслідуванням "іловайського котла"
Фото: www.facebook.com/dostali.hvatit

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко закликає всіх, хто знає причини трагедії з бійцями АТО під Іловайськом, надати слідству інформацію. У разі тиску він радить звертатися до нього або у військову прокуратуру.

"Сьогодні визнав за необхідне з'ясувати ситуацію з розслідуванням обставин трагедії в Іловайську. Зустрівся з головним військовим прокурором України, поговорив з членами слідчої групи", - написав Семенченко у Facebook.

"У мене склалося враження, що офіцери реально зацікавлені провести це розслідування і довести його до логічного завершення. Закликаю всіх офіцерів і бійців підрозділів, що мають інформацію про обставини, що призвели до оточення наших військ, до співпраці зі слідчою групою", - пише Семенченко.

Комбат підкреслив, що розслідування цієї трагедії та інших резонансних справ в зоні АТО важливо і для армії, і для суспільства:

"Це сигнал і тим, хто не замислюється про наслідки свого непрофесіоналізму або недбалості, і тим, хто б'ється за Батьківщину: що з генералів спитають не дивлячись на прізвища, зв'язки та чини", - підкреслив він.

Нагадаємо, під Іловайськом в оточення потрапили бійці батальйонів "Донбас", "Кривбас", "Миротворець", "Івано-Франківськ", "Волинь" і "Дніпро-1". Міністерство оборони засекретило інформацію про ситуацію під Іловайськом до завершення операції з виведення бійців з оточення. В останні дні серпня в оточенні під Іловайськом загинули, за попередніми даними, близько 80 українських бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram