ГоловнаПолітика

Росія подвоїла підтримку бойовикам після катастрофи "Боїнга", - постпред США в ООН

США засуджують такі дії РФ

Росія подвоїла підтримку бойовикам після катастрофи "Боїнга", - постпред США в ООН
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

Росія не повинна намагатися самостійно надавати "гуманітарну допомогу" в підконтрольних терористам регіонах України, тим паче під прикриттям "миротворчих військ".

Про це заявила під час засідання Радбезу ООН представник США Саманта Пауер, пише УНІАН.

"Якщо Росія бажає допомогти населенню, яке потерпає, то, думаю, що наші колеги по Раді Безпеки ООН повинні зробити все можливе, щоб міжнародні організації, такі як Червоний Хрест, могли б від імені Росії туди спрямувати допомогу", - сказала Пауер під час екстреного засідання РБ ООН щодо ситуації з правами людини на сході України.

За її словами, проблемна "гуманітарна ситуація повинна вирішуватися, але не тими, хто призвів до неї".

Пауер також повідомила, що Росія не припинила підтримку бойовиків на Донбасі, зокрема зброєю.

США особливо "шокує" той факт, що Росія "подвоїла підтримку бойовикам після катастрофи з малайзійським літаком". "Ми засуджуємо це. Це є ще однією наругою над пам'яттю загиблих та їхніми сім’ями", - сказала Пауер.

Вона також звернула увагу на те, що Росія засуджує порушення в Україні, але закриває очі на такі ж порушення в Криму, а також у підконтрольних бойовикам районах".

Нагадаємо, представник України в ООН Олександр Павличенко заявив, що напружена ситуація на кордоні України та Росії дає підстави говорити про загрозу великомасштабного вторгнення військ РФ під приводом миротворчої операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram