ГоловнаПолітика

Голова Держказначейства заявила, що Тимошенко не витрачала "кіотські гроші"

Слюз заявила, що влада Януковича використовувала кошти для свого збагачення

Голова Держказначейства заявила, що Тимошенко не витрачала "кіотські гроші"
Татьяна Слюз
Фото: http://www.kyivpost.ua

Голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз заявила, що уряд Юлії Тимошенко не витрачав "кіотські гроші", їх у повному обсязі на спецрахунках передали уряду Віктора Януковича.

Слюз, слова якої цитує прес-служба "Батьківщини", назвала "кіотську" справу проти Тимошенко сфальсифікованою. За її словами, зараз справу закрила Генеральна прокуратура у зв'язку з відсутністю будь-яких порушень з боку Тимошенко.

Слюз заявила, що з часу надходження в 2009-му до квітня 2010 року уряд Юлії Тимошенко не використав жодної копійки "кіотських грошей".

"Всі кошти, які надійшли в 2009 році, так звані "кіотські" гроші - 320 мільйонів євро, вони всі були на обліку, їх передали новій владі Януковича-Азарова", - повідомила вона.

Слюз також нагадала, що у 2010 році в Україну приїздили представники Японії, які підтвердили, що кіотські кошти - 290 мільйонів від Японії та 30 мільйонів від іспанської компанії - зберігаються на облікових рахунках, на які надійшли у 2009 році.

Голова Держказначейства заявила, що потім так звані "кіотські гроші" практично у повному обсязі витратила влада Януковича.

"Після того ці кошти використовували для свого збагачення наближені до Януковича структури", - заявила Слюз.

Нагадаємо, в кінці 2010 року Генеральна прокуратура України висунула звинувачення Юлії Тимошенко в нецільовому використанні 180 млн і 200 млн євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram