ГоловнаПолітика

Заяву Порошенка про отримання 72-ю і 79-ю бригадами допомоги спростували

Боєприпаси скинули, але іншим військовим формуванням

72-а і 79-а бригади, які вже другий тиждень перебувають в оточенні в районі села Дякове неподалік від кордону з Росією, не отримували допомогу у вигляді продовольства і боєприпасів, незважаючи на заяву Президента Петра Порошенка.

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook Юрій Бірюков - активіст, що допомагає військовим.

"Бадьорий рапорт Міністерства оборони, озвучений Президентом, про доставку 15 тонн вантажів на 72-у і 79-у бригаду... Червонопартизанськ, 15 тонн їжі і боєприпасів, проблема вирішена. Хто в це повірив? Ай-ай-ай, діти, ну хто ж вірить політикам? Соромно повинно бути. На жаль і ах, збрехали. Ну, не те щоб збрехали - так, було скидання припасів. але 79-а бригада і Червонопартизанськ - це ніби не поруч. Не буду детально місця висвітлювати, але - не поруч. І станом на 15:00 - у нас точно така ж дупа, як і вчора, як і позавчора. Кілька точок 27-ї підтвердили доставку вантажу, так", - зазначив він.

Бірюков також повідомив, що бригади протягом 6 годин безперервно обстрілювали з боку Росії. Поранених немає, але багато техніки знищили, як і рації.

У суботу ввечері Президент Петро Порошенко заявив, що 72-а і 79-а бригади отримали допомогу у вигляді продовольства і боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram