ГоловнаПолітика

Сенат США пропонує запровадити нові санкції проти Росії

Сенатор вважає, що під тиском санкцій Путін перестане підтримувати бойовиків в Україні

Сенат США пропонує запровадити нові санкції проти Росії
Фото: partbilet.ru

Голова комітету з міжнародних справ американського сенату Роберт Менендез пропонує ввести додаткові санкції проти Росії через її політику в Україні.

Про це йдеться в заяві сенатора, поширеній у Вашингтоні в п'ятницю, повідомляє Радіо "Свобода".

Зокрема, запропоновано ввести санкції проти осіб, які працюють у галузях економіки Росії, як от: фінансові послуги, енергетика, метали і видобуток корисних копалин, машинобудування і оборона, а також у пов'язаних із ними галузях.

Голова сенатського комітету вважає, що якщо надати американським фірмам необхідний час на згортання своїх справ у Росії, США зможуть побачити щирі кроки з боку Росії в припиненні конфлікту, не провокуючи при цьому серйозного порушення бізнес-інтересів США.

За оцінкою сенатора, президент Росії Володимир Путін "продовжує підбурювати, підтримувати і набирати групи нерегулярних військових формувань, які атакують сили безпеки України".

Крім того, на думку сенатора, введення з Росії танків в Україну - це значний факт ескалації конфлікту, якого міжнародна спільнота не можу проігнорувати.

На його думку, якщо Путін не наразиться на потужні заходи стримування, він не припинить підтримувати повстанців, які займають усе більшу українську територію вздовж кордону з Росією. Він, як і раніше, прагнутиме, щоб український уряд не зміг стабілізувати ситуацію або задовольнити нагальні потреби української громадськості.

Пропозиції сформульовано в листі президентові США Бараку Обамі, який сенатор Менендез підготував за підсумками слухань у сенатському комітеті з питань України, що відбулися кілька днів тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram