ГоловнаПолітика

Кабмін виділив ще 5 млрд гривень на оборону

Раніше армії і МВС дали майже 2 млрд гривень

Кабмін виділив ще 5 млрд гривень на оборону
Фото: Макс Левин

Уряд виділив 5 млрд гривень з резервного фонду держбюджету на посилення обороноздатності.

Про це йдеться у розпорядженні уряду № 383-р від 17 квітня.

"Виділити додатково 5 034 577 тис. гривень для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил, внутрішніх військ МВС та Державної прикордонної служби, для проведення навчальних зборів, забезпечення харчуванням і речовим майном, предметами індивідуального захисту, банно-пральні послугами, для закупівлі медикаментів, пально-мастильних матеріалів, запчастин, оплати послуг перевезення військової техніки та особового складу, послуг зв'язку, а також для закупівлі, модернізації та ремонту озброєнь, боєприпасів і військової техніки", - наголошується в документі.

У тому числі Міністерству оборони виділяється 3,105 381 млрд гривень з цієї суми, Головному управлінню внутрішніх військ МВС - 1,820 471 млрд гривень, адміністрації Держприкордонслужби - 0,108 725 млрд гривень.

Кабмін доручив Міноборони, Головному управлінню внутрішніх військ МВС та адміністрації Держприкордонслужби затвердити у триденний строк за погодженням з Мінекономіки та Мінфіном перелік витрат в рамках реалізації заходів з підвищення обороноздатності.

До 15 липня 2014 року ці відомства повинні подати Мінекономіки і Мінфіну звіти про використання виділених коштів.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада внесла зміни до держбюджету та передбачила виділення 6,882 млрд гривень на підвищення обороноздатності.

23 березня Кабмін виділив 1,870 млрд гривень на підвищення обороноздатності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram