ГоловнаПолітика

У ситуації з Кримом уся вища влада діяла непрофесійно і фактично влаштувала саботаж, - Доній

Багато кримчан вважають, що офіційний Київ зрадив їх

У ситуації з Кримом уся вища влада діяла непрофесійно і фактично влаштувала саботаж, - Доній
Фото: Макс Левин

Нардеп Олесь Доній розкритикував політику невтручання центральних органів влади у ситуацію на Кримському півострові.

"Уся влада: уряд, РНБО, керівництво Верховної Ради - діяла непрофесійно і фактично саботувала можливість утримання Криму в українському просторі. Відповідальність у кожного різна, але влада - це не тільки зустрічі з послами. А ця складова наразі переважає.

Не проведено жодної наради з головами сільських, селищних рад. І коли голова міської ради, який три дні поспіль змінює російський прапор на український на будівлі мерії, каже, що за 10 днів йому НІХТО не подзвонив із Києва... Їх можна було зібрати в Херсоні - щонайменше представників північних, степових районів. Там повно поселень, утворених з етнічних українців чи кримських татар. Я нагадаю, що путч Мєшкова провалився ще й із тієї причини, що чотири північні райони відмовилися виконувати його накази.

А зараз нічого не робиться. Про що говорити, якщо в заступника начальника військової частини в Бельбеку в кабінеті висить портрет Януковича, а сам він мав намір іти на референдум. Виявляється, в нього по лінії міністерства не було чіткої заборони. Це ненормально. І коли кримчани мені казали: "Київ нас зрадив", - мені нічого було їм відповісти", - зазначив Доній.

Інтерв'ю з політиком, в якому він розповідає про підготовку Росії до війни, про нещодавню бійку зі "свободівцями" і шкурну позицію Олега Тягнибока, про формування коаліції з учорашніми "регіоналами", про те, як несамовита Ірена Карпа вивозила майданівців з оточеного Будинку офіцерів, читайте на LB.ua нижче за посиланням.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram