ГоловнаПолітика

Російські війська обживаються на аеродромі в Джанкої

У Бахчисараї автобату висунули ультиматум

Два десятки російських військовослужбовців вторглися на територію автобатальйону в Бахчисараї і вимагали від українських військових перейти на їхній бік або покинути територію.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook керівник прес-центру Міноборони в Криму Владислав Селезньов.

"Із Бахчисарая повідомляють, що сьогодні вранці на територію автобату прибули два десятки російських військовослужбовців на чолі з майором, жителем планети Земля" (так назвався старший групи). Вимоги прибулих: або сьогодні до 8:00 ранку присягнути на вірність народу Криму, або покинути територію військової частини. Серед вимог також - передати всі матеріальні засоби військової частини під контроль сил "самооборони Криму", - написав він.

Він також додав, що зазначена частина вже два дні перебуває під контролем сил "самооборони Криму".

Тим часом у Джанкої російські війська розгорнули медичний пункт на місцевому аеродромі, повідомляє Селезньов з посиланням на прес-службу Повітряних сил ЗСУ.

"Також на території аеродрому триває розгортання військової польової інфраструктури. Встановлено, що на військовому об'єкті перебуває до 300 військовослужбовців РФ", - зазначив він.

"За інформацією прес-служби, вчора на території аеродрому здійснили посадку 5 вертольотів: один МІ-8 і чотири МІ-24", - додав керівник прес-центру Міноборони в Криму.

Нагадаємо, російські війська захопили аеродром у Джанкої 9 березня. Того дня захопили аеродром у Саках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram