ГоловнаПолітика

Мін'юст перевірить на корупцію виконавчу та реєстраційну служби

Міністерство також закликало громадян не давати хабарів

Мін'юст перевірить на корупцію виконавчу та реєстраційну служби
Фото: comments.ua

Міністерство юстиції ініціювало створення спеціальної робочої групи для проведення антикорупційної перевірки роботи Державної виконавчої служби та Державної реєстраційної служби.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє прес-служба відомства.

Всі напрацьовані матеріали за фактами корупційних дій передадуть в Генеральну прокуратуру і Міністерство внутрішніх справ.

"Попередня перевірка Державної виконавчої служби та Державної реєстраційної служби на предмет корупційних порушень показала, що хабарництво в цих системах має масовий характер. Саме тому була створена робоча група для проведення антикорупційної перевірки. За її результатами ми вживатимемо жорсткі заходи", - зазначив він.

Міністр додав, що хабарництво завжди включає двох суб'єктів відносин: того, хто бере, і того, хто дає. Тому Міністерство юстиції звертається до громадян з проханням не давати ніяких хабарів і бойкотувати такі вимоги працівників ДВС і ДРС.

"Спільно з громадянами ми зможемо виявити максимальну кількість фактів хабарництва і притягнути всіх винних чиновників до відповідальності", - підкреслив міністр.

Він нагадав, що у Державній виконавчій службі України працює "Лінія довіри" з питань корупційних проявів в діяльності посадових осіб цього органу.

Крім того, за допомогою в проведенні зазначеної перевірки Міністерство має намір звернутися до глави Антикорупційного бюро Тетяни Чорновол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram