ГоловнаПолітика

Кернес: Добкіна хочуть "закрити" з політичних мотивів

За словами мера Харкова, екс-губернатор закон не порушував

Кернес: Добкіна хочуть "закрити" з політичних мотивів
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна можуть затримати з політичних мотивів, жодних протизаконних дій він не вчиняв.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив мер Харкова і близький друг Добкіна Геннадій Кернес.

"Я не маю точної інформації про мотиви його затримання. Однак можу здогадуватися, що це пов'язано з політикою. І тільки з політикою, яка розколює країну, - зазначив Кернес і додав, - Я завжди говорив, що ворогів не треба робити ворогами, їх потрібно робити друзями".

Коментуючи те, що трапилося, Кернес - з посиланням на оповідь Добкіна - розповів про події, що відбувалися з екс-губернатором Харкова останнім часом.

"За останні два тижні він кілька разів виїжджав за межі України. І кілька разів спокійно повертався. Жодних проблем не виникало. Однак у ніч з четверга на п'ятницю, коли він повернувся з Москви, куди літав ненадовго у своїх особистих справах, при проходженні прикордонного контролю, йому близько 30-40 хвилин не повертали паспорт. Весь цей час він чекав у машині. Коли помічник запитав прикордонників про причину затримки, ті сказали, що все в порядку, але завис комп'ютер. На що помічник запитав, чи можуть вони забрати паспорт вранці, прикордонник дав ствердну відповідь", - розповів мер Харкова.

"На наступний ранок ми вже прочитали - з посиланням на Фейсбук Арсена Авакова - що нібито, в аеропорту виник якийся конфлікт, нібито Добкін силою проривався. Це все не відповідає дійсності. Зрештою, в аеропорту є камери відеоспостереження, все можливо відновити", - додав Кернес.

Після цього, за словами Кернеса, Добкін поїхав до харківської прокуратури, щоб розставити всі крапки над "і": "Там сказали, що ніяких питань до нього не мають і повернули паспорт, але повідомили, що існує якась постанова суду про його затримання. Це було в п'ятницю. Після цього він весь час перебував у Харкові, нікуди не ховався і був доступний. Сьогодні ми говорили по телефону, і він сказав, що самостійно, але в супроводі кількох силовиків їде до Києва, щоб розібратися з тим, що відбувається".

Нагадаємо, раніше Кернес повідомив, що Добкін зайшов до Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Інформація про його затримання наразі не підтверджується, але у випадку, якщо це відбудеться, тут однозначно буде політична розправа", - підкреслив Кернес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram