ГоловнаПолітика

Тігіпко: до Добкіна і Кернеса треба долучити кілька десятків мерів з західної України

На думку "регіонала", дії влади не допомагають боротися з сепаратизмом

Тігіпко: до Добкіна і Кернеса треба долучити кілька десятків мерів з західної України
Фото: Катя Куницкая

До екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна і мера Харкова Геннадія Кернеса треба долучити кілька десятків мерів із західної України.

Таку думку сьогодні висловив народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко, інформує кореспондент LB.ua..

"Якщо так жорстко підходити до Добкіна і Кернеса, то я вважаю, що кілька десятків мерів з західної України також мають бути поряд з ними. Це буде справедливо, тому що точно такі самі заклики були з їхнього боку", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що такі дії влади не об'єднують, а роз'єднують країну. Зате сьогодні владі доведеться ухвалювати закон про російську мову.

"Те, що сьогодні влада робить, веде тільки до посилення сепаратистських настроїв... Де закон про російську мову? Сьогодні всім абсолютно зрозуміло, що на півдні і сході бояться культурної експансії. Де закон, який би давав регіонам більше економічної свободи?" - сказав Тігіпко.

"Регіонал" вважає, що необхідно якомога швидше провести розслідування загибелі людей на Майдані.

"Сьогодні треба думати про те, щоб дуже швидко провести розслідування тих подій, які відбулися на Майдані. Загинула майже сотня людей і сьогодні ці звинувачення частково перекидаються на південний схід. Я вважаю, що людям треба швидко дати правду", - сказав Тігіпко.

Нагадаємо, вчора Михайла Добкіна затримали, коли він прибув до Генпрокуратури. Крім того, сьогодні Кернес заявив про виклик на допит до генеральної прокуратури на 13 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram