ГоловнаПолітика

Естонія: розмову про снайперів на Майдані хибно розтлумачили

Урмас Паєт лише переказав версію, яку йому озвучила лікар Ольга Богомолець

Естонія: розмову про снайперів на Майдані хибно розтлумачили
Урмас Паэт
Фото: static.err.ee

Деякі російські ЗМІ вільно розтлумачили запис бесіди голови МЗС Естонії Урмаса Паєта і верховного представника ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон як "доказ" того, що снайперів у Києві найняла опозиція.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Паєт на брифінгу в середу пояснив, що він лише переказував версію, про яку йому казала лікар Ольга Богомолець.

"Я закликаю журналістів дуже уважно поставитися до цього запису: я говорив лише про те, які версії існували про події в Україні", - сказав естонський міністр, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

"Я не давав оцінок. Я тільки висловив стурбованість, що якщо ці чутки почнуть жити власним життям, це може нашкодити ситуації в Україні", - підкреслив Пает.

Натомість Ольга Богомолець сказала журналістам, що вона не говорила Паєту про вбитих з обох сторін, оскільки не бачила тіл убитих міліціонерів, і не висловлювала припущення, що керувати снайперами на Майдані могла опозиція.

Запис розмови Паєта й Ештон виклав у середу на YouTube користувач під іменем Expertise Centre of the Russian Federation.

Ролик супроводжується підписом, з якого випливає, ніби Урмас Паєт "розкриває інформацію, яка шокує і підтверджує чутки про те, що снайперів найняли лідери Майдану".

Кілька російських ЗМІ в позитивної формі повідомили, ніби Паєт говорив про наявні докази того, що снайперів найняв хтось з лідерів опозиції.

Нагадаємо, 4 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що криваві сутички в Києві спровокувала "неукраїнська третя сила".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram