ГоловнаПолітика

ГПУ перерахувала будівлі, які необхідно звільнити

Таких приміщень залишається шість

ГПУ перерахувала будівлі, які необхідно звільнити
Здание КГГА
Фото: www.facebook.com/ngumenyuk

У Генпрокуратурі заявили, що сьогодні в Україні залишаються захопленими 6 приміщень, у яких розташовані органи влади та самоврядування.

"На сьогодні на території України залишаються захопленими 6 приміщень, у яких розміщені органи влади та самоврядування. Це обласні адміністрації в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській областях, Київська міська держадміністрація, а також Сокальська районна адміністрація у Львівській області та сесійна зала Полтавської обласної ради", - сказала начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генпрокуратури Ірина Зарубинська на брифінгу в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що залишаються заблокованими загалом 37 об'єктів і будівель.

Нагадаємо, в законі про "амністію" прописано умови, виконання яких необхідне для звільнення демонстрантів. Зокрема, учасники протесту мають звільнити всі зайняті адмінбудівлі в Києві й інших населених пунктах України, а також допустити чиновників на робочі місця.

Закон запрацює тільки після того, як Генпрокуратура оголосить про виконання протестувальниками всіх умов. На це їм відводять 15 днів. Якщо ж ГПУ не розмістить до 17 лютого відповідного повідомлення, закон втратить чинність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram