ГоловнаПолітика

Януковичу знову подзвонив віце-президент США

Джозеф Байден вимагає звільнити затриманих і вивести силовиків

Януковичу знову подзвонив віце-президент США
Джозеф Байден
Фото: EPA/UPG

США вважають, що президент Віктор Янукович має використовувати будь-яку можливість, зокрема пропозицію про надання Києву міжнародної фінансової допомоги, для того, щоб знизити рівень напруги в Україні.

Про це йдеться в заяві Білого дому, яку розповсюдили у вівторок за підсумками чергової телефонної розмови віце-президента Джозефа Байдена з українським президентом.

"Віце-президент Байден закликав президента України Віктора Януковича використовувати будь-яку можливість, зокрема пропозицію про міжнародну допомогу, щоб знизити напругу і зміцнити довіру українського народу для пошуку політичного вирішення кризи, - підкреслюють в заяві Білого дому. - Це передбачає такі негайні кроки, як виведення міліцейського спецназу, звільнення затриманих демонстрантів і притягнення до відповідальності тих, хто причетний до побиття і нападів на журналістів і демонстрантів".

Під час бесіди віце-президент Байден підкреслив, що "єдиний реальний шлях до миру і стабільності в Україні - це продовження діалогу і створення справжнього компромісу для формування нового уряду, здатного завоювати довіру українського народу".

Нагадаємо, вранці 28 січня Байден у телефонній розмові закликав Віктора Януковича не вводити в країні  надзвичайний стан і вести конструктивні переговори з опозицією.

Вдень 28 січня Янукович звільнив прем'єра Миколу Азарова, а Верховна Рада скасувала закони від 16 січня.

В ніч на 29 січня Янукович подзвонив Байдену і отримав похвалу від нього за зусилля для подолання кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram