ГоловнаПолітика

Українські АЕС працюють у штатному режимі, - держінспекція ядерного регулювання

На станціях посилено заходи щодо забезпечення фізичного захисту проммайданчиків

Українські АЕС працюють у штатному режимі, - держінспекція ядерного регулювання
Хмельницкая АЭС
Фото: energoatom.kiev.ua

Державна інспекція ядерного регулювання України інформує, що АЕС працюють у штатному режимі, військові підрозділи Внутрішніх військ з охорони АЕС знаходяться в місцях постійної дислокації та несуть службу згідно зі штатним розкладом.

Про це йдеться в заяві Державної інспекції ядерного регулювання з приводу стурбованості СБУ щодо можливих терактів на АЕС, повідомляє Агентство атомних новин.

"Охорона АЕС чітко визначена вимогами Державної системи фізичного захисту ядерних установок та інших об'єктів у сфері використання ядерної енергії. Кількість постів, визначених Актами міжвідомчих комісій для кожного промислового майданчика АЕС, і порядок несення служби, відповідно до чинного законодавства України, не передбачає скорочення чисельності особового складу, який несе службу з охорони атомних об'єктів за будь-яких обставин", - йдеться в заяві.

Також у відомстві зазначають, що моніторинг стану систем фізичного захисту АЕС здійснюється в реальному часі та знаходиться під контролем уповноважених посадових осіб Держатомрегулювання України.

"Будь-які повідомлення ЗМІ або окремих осіб про можливу передислокацію військовослужбовців, зміну режиму функціонування систем фізичного захисту АЕС, а також перебування військових підрозділів Внутрішніх військ, задіяних в охороні АЕС за межами ядерних установок, не відповідають дійсності. Крім того, у зв'язку з останніми подіями на АЕС посилено заходи щодо забезпечення фізичного захисту проммайданчиків і здійснюється патрулювання санітарно-захисних зон АЕС", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький попередив про небезпеку захоплення об'єктів енергетичної галузі.

Як відомо, Служба безпеки України раніше заявила, що в країні зафіксовано випадки анонімних погроз про підрив гідроелектростанцій і атомних електростанцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram