ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Лутковську завалили скаргами з виборів

Омбудсмен занепокоєна численними порушеннями.

Лутковську завалили скаргами з виборів
Фото: liga.net

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська занепокоєна численними повідомленнями про порушення.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена.

Відбувається оперативне реагування та перевірка ситуації на дільницях, із яких надходять повідомлення.

Зокрема, з Житомирської, Черкаської, Хмельницької областей та АР Крим надійшли повідомлення про відсутність на інформаційних табличках повідомлення "У кабінці для таємного голосування відеоспостереження не ведеться", повідомили в прес-службі.

Крім того, у Лутковської зазначили, що на деяких дільницях відеокамери систем спостереження скеровано так, що проблематично домогтися публічності та прозорості виборчого процесу.

"На виборчих дільницях у Ялті на кабінках для таємного голосування відсутні шторки, що створює загрозу принципу таємниці волевиявлення громадян. За запитом офісу уповноваженого з прав людини в Раді Міністрів АРК пояснили, що таке облаштування кабінок прийнято окружною виборчою комісією №7 і погоджено з Центральною виборчою комісією", - сказано в повідомленні.

Представник уповноваженого з питань дотримання виборчих прав громадян Олексій Краснопьоров надіслав листа до ЦВК із проханням вивчити ситуацію та вжити заходів реагування з метою виправлення ситуації, що склалася.

Нагадаємо, в органи внутрішніх справ України на 16:00 28 жовтня, за уточненими даними, надійшли 134 повідомлення, які прямо або побіжно пов'язані з виборчим процесом під час голосування на парламентських виборах в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram