ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Луценко три години розповідав своїм євровідвідувачам про майбутнє України

Говорили політики і про парламентські вибори.

Луценко три години розповідав своїм євровідвідувачам про майбутнє України
Фото: Макс Левин

Віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурга Дуглас обговорила із засудженим екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком майбутнє України.

Як повідомили в прес-службі партії "Народна Самооборона", зустріч віце-президента ПА ОБСЄ та керівника програм Міжнародного секретаріату ОБСЄ Ганни Чернової з Луценком тривала більш ніж три години.

Після спілкування з Луценком Дуглас зазначила, що, незважаючи на дворічне перебування у в'язниці і тяжкі хвороби, він демонструє заздрісне почуття гумору і віру в майбутнє України.

Ще вони спілкувалися на тему парламентських виборів, обговорили можливі варіанти розвитку ситуації в країні після 28 жовтня. Луценко, за словами Дуглас, виклав своє бачення перспектив в Україні після виборів і звернув увагу на основні моменти у співпраці зі світовою спільнотою.

Кожна країна - член організації зобов\'язана виконувати рішення Європейського суду з прав людини. Я очікую, що Україна зробить це у випадку з Луценком.

— Турб'єрн Ягланд, генеральний секретар Ради Європи

"Щодо формату, то я не дуже часто зустрічаюся з ув'язненими. Але набагато легше, звичайно, спілкуватися без скла", - зазначила Дуглас.

Як раніше повідомили представники Менської колонії, де відбуває покарання Луценко, спілкування проходить "через захисне скло для безпеки засудженого".

Дуглас також подякувала дружині екс-міністра Ірині Луценко за сприяння у швидкій зустрічі з ним, а також запропонувала зустрітися й обговорити питання подальшої долі Луценка.

Нагадаємо, сьогодні "Народна Самооборона" звинуватила Державну пенітенціарну службу в порушеннях законодавства через відмову послові США Джону Теффту в зустрічі з екс-головою МВС Юрієм Луценком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram