ГоловнаПолітика

Кваснєвський: "Брюссель не знає, де Україна повинна бути"

Ситуація в Україні не гірша, ніж у країнах-кандидатах на членство в ЄС.

Кваснєвський: "Брюссель не знає, де Україна повинна бути"
Фото: litoslav.blogspot.com

Екс-президент Польщі Александр Кваснєвський запевнив, що не Україні потрібна Європа, а Європейському Союзу потрібна Україна.

"Після виборів є шанс йти вперед. Україні не потрібна Європа, а Європі потрібна Україна. Сьогодні ситуація в Україні не гірша, ніж у цих країнах (кандидатах на членство в ЄС), а в деякій мірі навіть краща. Це (європейська перспектива) дасть Україні більше шансів слідувати демократичним стандартам, якщо ЄС є головною рушійною силою поступу таких стандартів", - заявив він, повідомляє Інтерфакс.

Також політик підкреслив, що Брюссель "не знає, де Україна повинна бути", однак якщо Європа хоче залишитися вірною демократичним ідеалам, то варто підтримати Україну.

Водночас колишній європейський комісар з питань розширення Гюнтер Ферхойген повідомив, що колись отримав розпорядження від керівництва ЄС "не давати обіцянок Україні, не давати їм надії".

"Ми завжди говорили, що Україна повинна зробити вибір. Але це не правда. Україна вже зробила вибір. Це ми ті, хто повинен зробити свій вибір. Ми повинні чітко сказати, що хочемо, щоб Україна була членом ЄС, і вона буде членом ЄС, як тільки буде відповідати необхідним критеріям", - підкреслив він.

За його словами, Брюссель не повинен висловлювати свого ставлення до справи Тимошенко, проте з політичної точки зору суд над нею був помилкою.

Нагадаємо, екс-президент Польщі Александр Кваснєвський вважає, що Євросоюз зацікавлений у співпраці з Україною як через її економічний потенціал, так і з історичної точки зору.

Як повідомляли вчора, 22 жовтня, посол України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв закликав організацію підписати Угоду про асоціацію заради майбутнього країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram