ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Суд заарештував заступника голови виборчого штабу опозиції в Миколаївській області

Її підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Суд заарештував заступника голови виборчого штабу опозиції в Миколаївській області
Фото: ru-newz.ru

Заступника голови виборчого штабу Об'єднаної опозиції в Первомайську Миколаївської області Людмилу Нікіткіну, яку підозрюють у присвоєнні 149 тис. гривень із бюджету, заарештували.

Таке рішення виніс Центральний районний суд Миколаєва 31 липня, йдеться в повідомленні громадського об'єднання "Опора" з посиланням на адвоката затриманої Дмитра Довгого.

Також під час засідання суд розглянув скаргу адвоката Нікіткіної про її незаконне затримання.

"Скарга ґрунтується на тому, що всі 4 підстави для її затримання за підозрою у скоєнні злочину, які передбачені ст. 106 Кримінального кодексу, було порушено", - сказано в повідомленні.

Суд відхилив скаргу і підтвердив, що всі дії співробітників міліції із затримання Нікіткіної були обґрунтованими та правомірними.

Згідно з повідомленням, Нікіткіна працює фінансовим директором первомайського товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Корнацьких".

Її підозрюють у розкраданні 149 тис. гривень бюджетних коштів при отриманні дотацій на реалізований молодняк свинини 2008 року.

Справу було порушено 24 липня слідчими Первомайського відділу міліції, 26 липня її  передали до слідчого управління Миколаївської області для подальшого розслідування, 27 липня було проведено затримання підозрюваної.

Наразі затримана перебуває в Миколаївському слідчому ізоляторі.

На думку опозиції, таким чином влада тисне на кандидата по 132 мажоритарному виборчому округу Аркадія Корнацького.

Опозиція вимагає від влади негайно припинити тиск на кандидата та звільнити Нікіткіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram