ГоловнаПолітика

КС діє в інтересах Президента, - Томенко

На думку політика - рішення КС передбачувані.

КС діє в інтересах Президента, - Томенко

В Україні немає єдиного органу конституційної юрисдикції, а є Конституційний Суд для Президента.

Про це віце-спікер Микола Томенко сказав, коментуючи те, що КС не дозволив Верховній Раді вносити зміни до Конституції стосовно скасування недоторканності президента і суддів, повідомляє прес-служба Томенка.

"З одного боку, це рішення суду прогнозоване, оскільки вже не вперше Конституційний Суд діє у корпоративних інтересах влади загалом і Президента зокрема", - зазначив Томенко.

"Визначивши, що депутатську недоторканність можна ліквідувати, а недоторканність президента і суддів - ні, КС лише підтвердив, що діє в інтересах Президента", - зазначив він.

Віце-спікер переконаний, аргументи, що обмеження недоторканності президента суперечить процедурі імпічменту, виглядають непереконливо, оскільки Конституційний Суд ніхто не просив тлумачити процедуру імпічменту.

Він зазначив, що реалізацію процедури імпічменту слід визначити законом про імпічмент, який буде одним із перших, котрий ухвалить нова демократична парламентська більшість.

Томенко також нагадав, що процедура імпічменту, як відомо, починається в разі скоєння президентом державної зради або іншого злочину.

Нагадаємо, 11 липня Конституційний Суд визнав конституційною можливим скасування недоторканності депутатів Верховної Ради і неконституційним скасування недоторканності президента і суддів, що передбачено законопроектом №10530.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram