ГоловнаСвіт

Туреччина відповість "на всі порушення на сирійському кордоні"

Туреччина відповість "на всі порушення на сирійському кордоні"
архивное фото

Прем'єр-міністр Туреччини Таїп Ердоган заявив, що турецькі збройні сили "будуть реагувати на всі порушення на сирійському кордоні" після того, як Сирія збила турецький літак.

Про це повідомляє Associated Press 26 червня.

Ердоган також наголосив, що останнім часом сирійські вертольоти порушили повітряний простір Туреччини п'ять разів, але Туреччина не збивала їх. Він також зазначив, що рішення Туреччини зосередитися на дипломатичних методах урегулювання кризи, що виникла через збитий військовий літак, не слід сприймати за слабкість, попередивши, що гнів Туреччини такий самий сильний, як цінна його дружба.

Сирія наполягає на тому, що турецький літак порушив її повітряний простір. Але Туреччина не погоджується, кажучи, що хоча уламки літака впали в територіальні води Сирії, однак він перебував у міжнародному повітряному просторі, коли був збитий.

Нагадаємо, що Туреччина не має наміру воювати із Сирією через збитий літак, але вимагає вибачень і компенсації. Крім того, Анкара залишає за собою право скористатися всіма нормами міжнародного права для відстоювання своєї правоти. Уряд Туреччини також розгляне питання про можливе припинення постачань електроенергії до Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram